Create an account    
Login
Nickname

Password

Don't have an account yet? You can create one. As registered user you have some advantages like theme manager, comments configuration and post comments with your name.

Languages
Select Interface Language:


Who's Online
There are currently, guest(s) and member(s) that are online.

You are Anonymous user. You can register for free by clicking here
DIT Forums : Index » » Undergraduate Studies » » Ανακοίνωση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων της Πέμπτης 8/02/2007
  
Author Ανακοίνωση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων της Πέμπτης 8/02/2007
aei-teiRegistered to :
12-02-2007

Messages : 1

OFF-Line

 Posted 12-02-2007 at 17:08   
Ανακοίνωση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων της Πέμπτης 8/02/2007


Χαιρετίζουμε τα ποτάμια των διαδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα! Στις 8 Φλεβάρη οι φοιτητές, μαζί με τους μαθητές, με τους εκπαιδευτικούς, με τους εργαζόμενους δώσαμε παλλαϊκά χαρακτηριστικά στην πάλη μας, στους δρόμους, σε όλη τη χώρα. Στείλαμε την πιο αποστομωτική απάντηση στην αντιεκπαιδευτική-αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Είναι τόσο μεγάλη η δύναμη των αγώνων μας, ΝΔ & ΠΑΣΟΚ έχουν τρομοκρατηθεί τόσο πολύ ώστε αναγκάζονται να καταφύγουν σε έναν ψευτοκαυγά (βλέπε πρόταση μομφής, δήλωση «αποχώρησης» του ΠΑΣΟΚ από τη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος) που χαρακτηρίζεται από την εναγώνια προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να διαχωριστεί -φαινομενικά και διαδικαστικά, γιατί πολιτικά δεν μπορεί- από τη κυβέρνηση πράγμα που υπηρετεί με συνέπεια την προώθηση των μέτρων που εδώ και μήνες καθυστερούμε Η πραγματικότητα είναι ότι βρέθηκε στη γωνία και από το φοιτητικό κίνημα και τις μορφές πάλης του (συνελεύσεις - καταλήψεις - διαδηλώσεις) και οδηγήθηκε σ’ αυτόν τον επικοινωνιακό ελιγμό για να αποκρύψει την ουσιαστική πολιτική του ταύτιση με τη ΝΔ γιατί και σήμερα η πολιτική του θέση για την αναθεώρηση είναι ακριβώς η ίδια. Το ΠΑΣΟΚ δεν άλλαξε πολιτική θέση, διατηρεί πλήρως τη στρατηγική του συμφωνία με τη ΝΔ και στα ζητήματα της εκπαίδευσης. Άλλωστε ο Παπανδρέου ήταν σαφής:«…διατηρούμε στο ακέραιο τις προτάσεις μας για την αναθεώρηση του Συντάγματος…». Προσπαθούν να σπείρουν αποπροσανατολισμό και σύγχυση. Κανένας φοιτητής δεν πρέπει να αποπροσανατολιστεί! Δεν παλεύουμε για να περάσουν τα μέτρα με 151 και όχι με 180 ψήφους στη Βουλή!

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ! ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ!

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ! ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Το φοιτητικό κίνημα κάνει πρόταση μομφής ενιαία προς ΠΑΣΟΚ-ΝΔ κλιμακώνοντας τους αγώνες του.

Αποδεικνύεται από αυτές τις εξελίξεις ότι ο αγώνας του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος μπορεί να έχει αποτέλεσμα και να καταγράφει νίκη όταν βαδίζει μαζί με το λαό και έχει σαφή στόχευση στην πολιτική Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΝΔ & ΠΑΣΟΚ

Η κυβέρνηση έδειξε την αποφασιστικότητά της να προωθήσει τα μέτρα διαμέσου της Υπουργού Παιδείας το περασμένο Σάββατο στη Σύνοδο των Πρυτάνεων, στο γεμάτο από διαδηλωτές, πανό και συνθήματα Καστρί, Εκεί επιβεβαιώθηκε ότι ο νόμος Πλαίσιο είναι προ των πυλών!!! Στα πλαίσια αυτής της επίθεσης και της ανασυγκρότησης των μηχανισμών και των συμμαχιών της, η κυβέρνηση χρησιμοποιεί και ένα ακόμα δεκανίκι της στα πανεπιστήμια. Αφενός τους πρυτάνεις και αφετέρου την αντιδραστική μειοψηφία των καθηγητών από συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους, οι οποίοι υπογράφουν επαίσχυντα κείμενα στήριξης της κυβερνητικής πολιτικής συνολικά. Η σύνοδος των πρυτάνεων που διεξήχθη το Σάββατο 3/2 και στην οποία παρέστη η υπουργός Παιδείας, έπαιξε ως το τέλος τον αντιδραστικό της ρόλο, δίνοντας πολιτική στήριξη στα σχέδια του Υπουργείου για το νέο νόμο-πλαίσιο και καταδικάζοντας επί της ουσίας τους φοιτητές και τους καθηγητές που κινητοποιούνται.

Την ίδια στιγμή που η μαζικότητα στα αμφιθέατρα των γενικών συνελεύσεων ξεπερνά κάθε προηγούμενο και χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές διαδηλώνουν στους δρόμους της Αθήνας και όλων των πόλεων, η κυβέρνηση και τα επιτελεία της επιχειρούν με κάθε μέσο να χτυπήσουν το φοιτητικό κίνημα: από την προκλητική στάση των δυνάμεων καταστολής που περικυκλώνουν άνευ λόγου τα μπλοκ σε κάθε φάση της διαδήλωσης έως ότου να βρεθεί η κατάλληλη στιγμή να μας χτυπήσουν με γκλομπς και χημικά μέχρι τη στρεβλή προβολή του κινήματος και των καταλήψεων μέσα από τα ΜΜΕ και τους πληρωμένους κονδυλοφόρους. Η διαρκής προσπάθεια ταύτισης των κινητοποιήσεων με τα «επεισόδια», η συκοφαντική παρουσίαση των καταλήψεων ως χώρων διακίνησης ναρκωτικών και κλοπών, η συνεχής αναφορά σε «οργανωμένες μειοψηφίες» που κλείνουν τις σχολές στόχο έχουν να παραπληροφορήσουν την κοινωνία για να αποσπάσουν την επιθυμητή συναίνεση. Αυτό το σχέδιο υπηρετούν το καθηγητικό κατεστημένο τύπου Γρυσπολάκη, οι καθεστωτικές δυνάμεις στα πανεπιστήμια και σύσσωμο το αστικό πολιτικό προσωπικό. Σε αυτό το κλίμα συναίνεσης και επίθεσης στη νεολαία, η συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ επιλέγει να μη βάζει ούτε μια ώρα απεργίας, ενώ δε χάνει ευκαιρία να δίνει στήριγμα στα σχέδια της κυβέρνησης για περιορισμό του ασύλου και συμμετέχει στις συσκέψεις για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. Το «έργο» ολοκληρώνεται με τις δηλώσεις της κυβέρνησης δια στόματος Ρουσόπουλου την επομένη της διαδήλωσης της 17ης Γενάρη, πως η κυβέρνηση προτίθεται να κατεβάσει το νέο νόμο πλαίσιο. Σε αυτή την κατεύθυνση επιχειρείται η διαστρέβλωση του χαρακτήρα του πανεπιστημιακού ασύλου, ενώ ταυτόχρονα χρησιμοποιείται ως προμετωπίδα για την προώθηση των αντιδραστικών αλλαγών.

Η κυβερνητική επίθεση στα πλαίσια των στοχεύσεων της Ε.Ε. συμπυκνώνεται στην επικείμενη αναθεώρηση του συντάγματος. Η αντιδραστική μετάλλαξη του κράτους και των θεσμών του περνά μέσα από την αναθεώρηση του άρθρου 16, την κατάργηση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, την παράδοση των χώρων πρασίνου στο κεφάλαιο και την εμπορευματοποίησή τους, την αντιδραστικοποίηση των δικαστικών θεσμών, το νέο προσδιορισμό των σχέσεων εθνικού και κοινοτικού δικαίου. Οι γενικές συνελεύσεις των φοιτητών καλούν τους εργαζόμενους και τη νεολαία να αντιπαρατεθούν στο σύνολο της αντιδραστικής αναθεώρησης που αποτελεί το «πρόγραμμα» του κεφαλαίου και της ελληνικής αστικής τάξης για τα επόμενα χρόνια και χτυπά κάθε πλευρά της κοινωνικής ζωής. Ειδικότερα, καλούμε όλη την κοινωνία να συστρατευθεί στο δίκαιο αγώνα μας για να μην περάσει η αναθεώρηση του άρθρου 16 και ο αντιδραστικός κυβερνητικός νόμος- ΠΛΑΙΣΙΟ, ως κόμβοι της επιχειρούμενης εκπαιδευτικής «μεταρρύθμισης».


Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΔΙΝΗ ΤΩΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ


Οι αλλαγές που προωθούν από κοινού η κυβέρνηση και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Είναι κομμάτι της ευρύτερης αντιλαϊκής επίθεσης και στηρίζονται στα πλαίσια των στοχεύσεων της Ε.Ε., όπως αυτές αποτυπώνονται στις συνθήκες της Μπολόνια, του Βερολίνου και της Λισσαβόνας κι έχουν στόχο την πλήρη εναρμόνιση των ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών συστημάτων υπό τη σκέπη του Κοινού Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης, τη συγκρότηση πανευρωπαϊκού συστήματος πιστοποίησης και ουσιαστικά ποσοτικής μέτρησης προσόντων και την πλήρη και καθολική υπαγωγή της εκπαιδευτικής κι ερευνητικής διαδικασίας στις ανάγκες της ανάπτυξης της κερδοφορίας του κεφαλαίου, το χτύπημα της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης και την λειτουργία των σχολών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Η εκπαιδευτική αναδιάρθρωση είναι μια ενιαία διαδικασία, που περνά από βασικού κόμβους (αρ 16, νόμος-πλαίσιο, αξιολόγηση κλπ). Βασικός της στόχος είναι η δημιουργία αποφοίτων – μελλοντικών εργαζομένων ευέλικτων, αναλώσιμων, χωρίς δικαιώματα και πειθαρχημένων. Εργαζομένων που θα βρίσκονται σε ένα διαρκές κυνήγι πιστοποιητικών και δεξιοτήτων περιπλανώμενοι από την επισφαλή εργασία στην ανεργία και την επανακατάρτιση. Εργαζομένων χωρίς διαπραγματευτική ισχύ και με απουσία συλλογικών αναπαραστάσεων οι οποίες θα μπορούσαν να του δείξουν το δρόμο τις αγωνιστικής υπεράσπισης των αναγκών του. Τα παραπάνω προωθούνται μέσω:
Της αποσύνδεσης των πτυχίων από τα εργασιακά-επαγγελματικά δικαιώματα και της συνολικής αλλαγής του χαρακτήρα των προπτυχιακών σπουδών. Επιχειρείται η διαμόρφωση ανώτατων σχολών πολλών ταχυτήτων οι οποίες στα πλαίσια και κοινής αξιολόγησης θα οδηγήσουν στην συνολική αναδιάρθρωση του πανεπιστημίου, δημόσιου ή ιδιωτικού. Σημείο κόμβος αυτής της κίνησης είναι η αναγνώριση των περιβόητων Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών και των Κολεγίων. Αυτή η διαδικασία αποτελεί συνέχεια της πολιτικής της κατάτμησης και κατακερματισμού των σχολών και των πτυχίων και της αναδιάρθρωσης των προγραμμάτων σπουδών στην κατεύθυνση της αγοράς.
Την αντιδραστικοποίηση του πλαισίου λειτουργίας των σχολών, την εντατικοποίηση και την πειθάρχηση του φοιτητικού κινήματος, την όξυνση των ταξικών φραγμών. Η εισαγωγή ορίων φοίτησης, η διαγραφή φοιτητών, ο επαναπροσδιορισμός της έννοιας του ασύλου, διαμορφώνουν ένα νέο πιο αυταρχικό πανεπιστήμιο. Ο ανταγωνισμός με τα ιδιωτικά όπου η έννοια του φοιτητικού συνδικαλισμού θα είναι ανύπαρκτη, σε συνδυασμό με όλα τα παραπάνω θέλουν να χτυπήσουν το φοιτητικό κίνημα που ως τώρα έβαζε αναχώματα στις εκάστοτε κυβερνητικές επιλογές.
Την εισαγωγή της ανταποδοτικής και επιχειρηματικής λειτουργίας και δράσης. Τα ίδια τα μη-κρατικά / ιδιωτικά πανεπιστήμια θα λειτουργούν με βάση τα κριτήρια της αγοράς. Αυτή η λογική θα επεκταθεί και στο δημόσιο πανεπιστήμιο το οποίο θα πιέζεται να λειτουργήσει, ακόμη περισσότερο, στα ίδια πλαίσια ανταποδοτικής και επιχειρηματικής λειτουργίας. Σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται η εισαγωγή managers, η κατάρτιση τετραετών επιχειρησιακών προγραμμάτων (βλ. ν. πλαίσιο) και ο επαναπροσδιορισμός των κονδυλίων σε βάρος των φοιτητικών παροχών (βλ. κατάργηση δωρεάν συγγραμμάτων).


Η κλιμάκωση είναι μονόδρομος...

Απέναντι στην προσπάθεια αναθεώρησης του άρθρου 16 και τον αντιδραστικό κυβερνητικό νόμο - πλαίσιο να προχωρήσουμε κλιμακώνοντας σε μαζικές συνελεύσεις, καταλήψεις διαρκείας και διαδηλώσεις σε όλες τις σχολές. Οι καταλήψεις μας να πάρουν πολύμορφες πρωτοβουλίες, με στόχο την απεύθυνση στην κοινωνία, τους εργαζόμενους και τη νεολαία.

Να διαμορφώσουμε ενιαία την πάλη μας μέσα από τη λειτουργία των ανοιχτών Συντονιστικών Επιτροπών Κατάληψης για την συμμετοχή και την λήψη αποφάσεων για την οργάνωση της υλοποίησης των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων, δεσμευόμενες αποκλειστικά και απόλυτα στην βάση του πλαισίου της ΓΣ, θα ελέγχονται και θα λογοδοτούν στις Γενικές Συνελεύσεις. Καθώς και του Ανοιχτού και Ενιαίου Συντονιστικού των Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων των φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων το οποίο θα πρέπει να αποτελεί για κάθε πόλη αλλά και πανελλαδικά το κέντρο του αγώνα, τον άξονα ενιαίας δράσης του κινήματος και της προώθησης της πάλης, τον χώρο συνδιαμόρφωσης για το κίνημα στη βάση των αποφάσεων των γενικών συνελεύσεων, οι οποίες τελικά έχουν την ευθύνη για τις επιλογές που θα πρέπει να παρθούν.

Στο δρόμο αυτού του αγώνα δε θα είμαστε μόνοι. Θα παλέψουμε μαζί με τον κόσμο της εκπαίδευσης και της εργασίας συνολικά. Είναι σήμερα που προβάλλει πιο επιτακτική από ποτέ η ανάγκη δημιουργίας ενός πανεκπαιδευτικού μετώπου (μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί) σε κοινούς αγώνες με όλους τους εργαζόμενους. Να ενώσουμε τη δυναμική του φοιτητικού κινήματος με τη δράση των εργαζομένων συγκροτώντας ένα ενιαίο πανεργατικό-παλλαϊκό μέτωπο ανατροπής της κυβερνητικής πολιτικής. Να καλέσουμε κάθε σωματείο, κάθε εκπαιδευτική και εργατική ομοσπονδία σε στήριξη και συμμετοχή στον αγώνα μας και να προκαλέσουμε παλλαϊκό ξεσηκωμό.

Κόντρα σε όλους όσους χρεώνουν στο κίνημα «αναχρονιστική κι οπισθοδρομική» στάση, κόντρα στην «πρόοδο» της κερδοφορίας των επιχειρήσεων, των ελαστικών σχέσεων εργασίας και την καταστολή των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, εμείς προτάσσουμε τις διεκδικήσεις μας.


Απαιτούμε:

Να μην αναθεωρηθεί το άρθρο 16 του συντάγματος – κανένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο, καμία αναγνώριση τέτοιων ιδρυμάτων. Καμιά συνταγματική κατοχύρωση της διαδικασίας της Μπολόνια μέσω της δήθεν διασφάλισης ποιότητας των ΑΕΙ. Καμία νομιμοποίηση των «Κολεγίων» που μεθοδεύεται μέχρι τον Σεπτέμβρη 2007. Όχι στην αντιδραστική αναθεώρηση του συντάγματος
Να αποσυρθεί εδώ και τώρα ο αντιδραστικός κυβερνητικός νόμος πλαίσιο – όχι στη διαγραφή των φοιτητών, την κατάργηση του ασύλου, το χτύπημα του φοιτητικού συνδικαλισμού, τους manager και τα επιχειρησιακά προγράμματα, την κάρτα συγγραμμάτων, την λειτουργία των σχολών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.
Να καταργηθούν οι νόμοι των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για Συμπλήρωμα Διπλώματος, Διεθνές Πανεπιστήμιο, Αξιολόγηση - κατηγοριοποίηση, κατάταξη και ανάλογη χρηματοδότηση των ΑΕΙ – ΤΕΙ, ΙΔΒΕ, ΔΟΑΤΑΠ.


Παλεύουμε για:

Ένα πτυχίο ανά αντικείμενο σπουδών. Το πτυχίο μόνη προϋπόθεση για δουλειά χωρίς καμιά διαδικασία πιστοποιήσεων μετά απ’ αυτό. Ενιαία πτυχία, χωρίς κατατμήσεις, διασπάσεις. Ισχυρά επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα. Όλα τα δικαιώματα στο πτυχίο. Ενιαίες και αδιάσπαστες προπτυχιακές σπουδές σε κάθε σχολή. Όχι στους 2 κύκλους προπτυχιακών σπουδών του συστήματος της Μπολόνια.
Λιγότερη δουλειά, δουλειά για όλους μόνιμη και σταθερή, με αύξηση των αποδοχών – κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.
Άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τα σχέδια τόσο για Κοινό Ευρωπαϊκό Χώρο Ανώτατης Εκπαίδευσης που προωθούνται και στην επικείμενη Σύνοδο του Λονδίνου (16-18 Μαΐου 2007). Να μην εφαρμοστούν οι αποφάσεις Μπολόνια, Πράγας, Βερολίνου.
Ανθρώπινους ρυθμούς σπουδών.
Να διαλυθεί η επιτροπή των 8 «σοφών» και το ΕΣΥΠ.
Όχι στην επιχειρηματική λειτουργία των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ.
Όχι στις ελαστικές σχέσεις εργασίας στο χώρο της εκπαίδευσης - Καθηγητές και δάσκαλους μόνιμους, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
Κάτω τα χέρια από το άσυλο. Υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Όχι στον περιορισμό των διαδηλώσεων – Κάτω η κρατική καταστολή.
Δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους και σε όλες τις βαθμίδες. Όχι στους οικονομικούς – εξεταστικούς – ταξικούς φραγμούς για την πρόσβαση στην εκπαίδευση. Όχι στη βάση του ¨10¨ για εισαγωγή στη τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Δωρεάν σπουδές για όλους, Δωρεάν σίτιση, στέγαση, συγγράμματα, συγκοινωνίες κλπ.
Γενναία αύξηση της χρηματοδότηση για την παιδεία αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό με γνώμονα τις φοιτητικές ανάγκες.
Κάτω η αντιδραστική συνταγματική αναθεώρηση.
Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με τις 8 προτάσεις του Γ. Παπανδρέου για τα Πανεπιστήμια.
Να αθωωθούν όλοι οι συλληφθέντες των φοιτητικών κινητοποιήσεων. Να αποσυρθούν όλες οι μηνύσεις εναντίον φοιτητών. Άμεση απόσυρση της αγωγής του αντιπρύτανη Καραμπίνη προς φοιτητή. Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων μας. Άμεση απελευθέρωση των τριών προφυλακισθέντων της αντιπολεμικής πορείας της 6ης Μάη.Προτείνουμε προς τις Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων το ακόλουθο πρόγραμμα δράσης:
Νέο γύρο συνελεύσεων σε όλες τις σχολές και εβδομαδιαίες καταλήψεις.
14-15 Φλεβάρη διήμερο πανελλαδικής κλιμάκωσης της δράσης μας με πανελλαδικό Συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 14/2 την ημέρα έναρξης της συζήτησης για το Άρθρο 16 στην Ολομέλεια της Βουλής και παλλαϊκές κινητοποιήσεις στις 15/2 σε κάθε πόλη σε όλη την Ελλάδα!. Με καταλήψεις, κλεισίματα δρόμων κι εθνικών οδών πολύμορφη ολοήμερη δραστηριότητα .
Συγκρότηση διαδικασιών του Πανεκπαιδευτικού Μετώπου με βάση τη συμμετοχή του Συντονιστικού των Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων και τους συλλόγους και συνδικαλιστικούς φορείς Δασκάλων, Καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τους μαθητές.
Την κοινή δράση και συντονισμό με κάθε πρωτοβάθμιο σωματείο, συνδικάτο και ομοσπονδία και εργατικό κέντρο στην κατεύθυνση συγκρότησης πανεκπαιδευτκού-πανεργατικού-παλλαϊκού μετώπου. Εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, συνοικίες, σχολεία για ενημέρωση και κάλεσμα σε κοινή πάλη των εργαζόμενων και του λαού
Μπλοκάρισμα της επιχειρηματικής λειτουργίας μέσα στις σχολές(καταλήψεις γραφείων διασύνδεσης και Επιχειρηματικής δραστηριότητας, ΕΛΚΕ κτλ). Ακυρώνουμε ημερίδες επιχειρηματικότητας
Συνέντευξη τύπου του Παναθηναϊκού Συντονιστικού την Δευτέρα 12/2.
Συναυλία των φοιτητικών Συλλόγων και άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες

www.aei-tei.gr

www.syneleuseis.gr

mal:contact@aei-tei.gr

 Profile  www    Edit  Quote
  
Jump To